SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Ukrayna Bayrağı ve Kırım Tatar Milli Bayrağı Kırım'da dalgalanacak!

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Ukrayna Devlet Bayrak Günü'nü kutladı. Çubarov, "Ukrayna Bayrağı ve Kırım Tatar Milli Bayrağı Kırım'da dalgalanacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Ukrayna Bayrağı ve Kırım Tatar Milli Bayrağı Kırım'da dalgalanacak!

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Bayrak Günü vesilesiyle bir mesaj paylaştı.  KTMM Refat Çubarov, Ukrayna Devlet Bayrak Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna Ulusal Bayrak Günü!

Yakında Ukrayna Devlet Bayrağı ve Kırım Tatar Milli Bayrağı, Rus barbarlardan kurtarılan tüm Kırım'ın üzerinde gururla dalgalanacak.

Devlet Bayrak Gününüz kutlu olsun, sevgili yurttaşlarımız!"

UKRAYNA BAYRAK GÜNÜ

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna Bayrak Günü’nün ilan edilmesine dair bir karar imzaladı. Kararın, Ukrayna devletinin yüzyıllara dayanan tarihini ve bağımsız Ukrayna'nın devlet sembollerini saygıyla anmak ayrıca Ukrayna'nın devlet sembollerine yönelik saygıyı teşvik etmek amacıyla kabul edildiği ifade edildi. Bundan sonra her sene ülke genelinde Ukrayna Bayrak Günü kutlanmaya başladı.

Ukrayna bayrağında, üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) simgeliyor. Ukrayna’nın ulusal bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edilmiş, SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Bugünkü bayrak ise Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanmasının ardından Ukrayna Parlamentosunun 28 Ocak 1992 tarihli kararı ile yeniden kabul edilmişti.

Bu sene Ukrayna Bayrak Günü, 2. kez Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının gölgesinde kaydediliyor. Bugün Ukrayna bayrağı, Ukrayna  halkının mücadelesinin ve yenilmezliğinin, ulusal birliğin, onurun ve haysiyetin bir sembolü haline geldi.

Ukrayna bayrağı Rus işgalinden kurtarılan kent ve köylerde gururla dalgalanıyor. Rus işgal güçlerine karşı kahramanca mücadele eden Ukrayna ordusu topraklarını adım adım işgalden kurtarmaya devam ederken işgal altında yaşamak zorunda kalan Ukrayna vatandaşları ise Ukrayna bayrağının şehirlerde, kasabalarda ve köylerde yeniden özgürce dalgalanacağı anı sabırsızlıkla bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.