SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin yolsuzluğa yasal hak tanıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki yolsuzluğun önünü açacak yasaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin yolsuzluğa yasal hak tanıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu Devlet Dumasına, Rusya'nın Yolsuzlukla İlgili Cezai Sorumluluk Sözleşmesini feshetmesine ilişkin bir yasa tasarısı sundu.

Yasa taslağına ilişkin açıklamada, teklifin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Rusya'nın Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu'ndaki (GRECO) üyeliğini sona erdirme kararıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda, Rusya anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ederken GRECO'da oy kullanma hakkını kaybetti.

Geçen yılın Aralık ayında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, devletlerin yolsuzlukla mücadele için alması gereken önlemleri listeleyen sözleşmenin feshedildiğini teyit eden bir karara imza attı. Bunlar arasında ulusal ceza kanunlarında suç sayılması, yasal tedbirler ve bu gibi durumlarda "delil toplanmasını kolaylaştırma" ile kara para aklama ve nüfuz ticaretiyle mücadele de yer alıyor.

RUSYA'DA YOLSUZLUK

2021 yılında Rusya'daki yolsuzluğun sın sekiz yılda rekor düzeyde olduğu tespit edildi. Rusya Federasyonu Başsavcılığı bilgilerine göre yolsuzluk alanında 24 binden fazla suç belirlendi. Bunların yaklaşık yarısı rüşvetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.