SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonyalı satranç oyuncusu, Putin destekçisi Rus rakibinin elini sıkmadı!

Polonyalı satranç oyuncusu Jan-Krzysztof Duda, Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası'nda Rus rakibinin elini sıkmayı reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonyalı satranç oyuncusu, Putin destekçisi Rus rakibinin elini sıkmadı!

Özbekistan’ın Semerkand kentinde  26-30 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonasında Polonyalı satranç oyuncusu Jan-Krzysztof Duda, işgalci Putin rejimine destek veren Rus satranç oyuncusu Denis Hismatullin’in elini sıkmayı reddetti.

POLONYALI SATRANÇ OYUNCUSUNDAN ÖRNEK HAREKET

Karşılaşma başlamadan önce Rus satranç oyuncusu, geleneksel olarak masaya oturduğunda rakibine elini uzattı. Duda ise bir el hareketiyle el sıkışmayı reddettiğini gösterdi. Yönetmeliğe göre eğer Rus satranç oyuncusu hakemleri bu konuda bilgilendirseydi Polonyalı oyuncu kuralların ihlali nedeniyle kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Hismatullin bunu yapmadı ve karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Polonyalı satranç oyuncusu Jan-Krzysztof Duda, 2023 Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nı 10. sırada tamamladı. Şampiyonanın galibi ise Norveçli satranç oyuncusu Magnus Carlsen Blitz oldu.

PUTİN DESTEKÇİSİ HİSMATULLİN

Başkurdistan'ın Ufa bölgesinde doğan Rus satranç oyuncusu Denis Hismatullin’in diktatör Putin'in eylemlerine destek verdiği ve Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısını haklı bulduğu biliniyor. Hismatullin, birçok kez Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerini ziyaret ederek işgalci Rus askerlerle bir araya gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.