SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya, Zelenskıy'e en değerli devlet nişanı Beyaz Kartal'ı verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Varşova ziyaretinde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan devletin eski ve en değerli devlet nişanı Beyaz Kartal'ı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya, Zelenskıy'e en değerli devlet nişanı Beyaz Kartal'ı verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya'nın başkenti Varşova'da liderleri ziyaret etti. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ikili ilişkileri ve Ukrayna'nın yeniden inşasını görüşecek. 

ZELENSKIY'E POLONYA'NIN EN ESKİ VE EN DEĞERLİ DEVLET NİŞANI VERİLDİ

Duda, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Zelenskıy'e ülkedeki en yüksek değerli devlet nişanı olan "Beyaz Kartal"ı takdim etti. Duda'ya teşekkür eden Zelenskıy, "Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'dan Polonya'nın en yüksek devlet ödülü olan Beyaz Kartal Nişanı'nı almak benim için büyük bir onur. Bu, zaferi omuzlarında taşıyanlarındır. Ukrayna halkı için, devletimizi, bağımsızlığımızı savunan ve tam olarak Ukrayna, Polonya, tüm Avrupa ve dünya için zaferi seçen ordumuz için" ifadelerini kullandı. 

Duda ise nişan takdimi esnasında yaptığı konuşmada, "Beyaz Kartal Nişanı en eski ve en değerli Polonya nişanıdır. Polonya Cumhuriyeti’ne ve onu çevreleyen yaşamlara istisnai katkılarda bulunan istisnai insanlara verilir. Sayın Zelenskıy, hiç şüphe yok ki siz özelsiniz. Vatana hizmetinizi izlerken gözyaşlarımı saklamak çok zor. Ne Ukrayna’yı ne de yurttaşlarınızı terk ettiniz. Siz devletin ve milletin örnek bir liderisiniz" dedi.

UKRAYNA'DAN SONRA DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ RUSYA'NIN HEDEFİNDE

Polonya Hükumet Sözcüsü Piotr Müller, Rus saldırılarından çok ciddi bir şekilde etkilenen Ukrayna'nın, yeniden inşasının görüşüleceğini kaydetti. Müller, "Polonya, Ukrayna vatandaşları için bir sığınak yeri haline geldi. Polonyalılar dayanışma ve desteğin timsali haline geldi. Bugün Ukrayna’ya yardım etmek, ülkemizin ve tüm Avrupa’nın güvenliği için de çok önemli. Ukrayna’dan sonra Polonya dahil diğer Avrupa ülkeleri de Rusya’nın hedefi haline gelebilir" vurgusu yaptı.

Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişimi başlatan Rusya, sivil hedefli saldırılarını sürdürüyor. Can güvenliği tehlikesi yaşayan savunmasız Ukraynalı siviller ise evini, yurdunu terk etmek zorunda bırakıldı. Bu nedenle birçok Ukraynalı, başta komşu ülke Polonya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine sığınmak zorunda kaldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.