SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya'nın Rus tehdidi için konuşlandırdığı uçakları havalandı

Polonya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının tehdit seviyesinin azalması sonucunda hava sahasını koruyan uçakların üsse geri döndüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya'nın Rus tehdidi için konuşlandırdığı uçakları havalandı

Polonya, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya artan saldırıları ile birlikte iki çift F-16 savaş uçağını ve bir müttefik tankerini konuşlandırmıştı. Polonya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının tehdit seviyesinin azalması neticesinde hava sahasını koruyan uçakların bugün üsse geri döndüğünü açıkladı.

Polonya ordusu Operasyon Komutanlığı tarafından konuya ilişkin olarak "Tehdit seviyesinin azalması nedeniyle, hava sahamızda görev yapan Polonya ve müttefik uçakların operasyonları sona erdirildi. Kaynaklar üslerine ve standart operasyon faaliyetlerine geri döndü" açıklaması yapıldı.

POLONYA HAVA KUVVETLERİ ALARMA GEÇTİ

Polonya Hava Savunma Kuvvetleri, Ukrayna'dan ülkeye giren tanımlanamayan bir hava aracıyla ilgili olay sonrasında 29 Aralık’ta yüksek alarma geçmişti. Polonya Silahlı Kuvvetleri Harekât Komutanlığı sözcüsü Jacek Goryszewski yaptığı açıklamada, "Hava sahamızın güvenliğini sağlamak amacıyla... Hava savunma sistemlerimizin ve görevdeki savaş uçaklarımızın savaşa hazırlık durumları artırıldı" demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.