SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya’nın AB dönem başkanlığındaki gündemi Ukrayna olacak!

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya'nın 2025 yılı başında üstleneceği AB dönem başkanlığındaki temel önceliklerinden birinin Ukrayna'nın Avrupa entegrasyonu olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya’nın AB dönem başkanlığındaki gündemi Ukrayna olacak!

Avrupa Birliği'nin (AB) parlamenter ve yarı başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin başkanlarının yıllık gayriresmi toplantısı olan Krakow'daki Arraiolos Grubu Zirvesi'nde liderler bir araya geldi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya'nın 2025 yılında devralacağı AB dönem başkanlığının temel önceliklerinden birinin Ukrayna'nın Avrupa entegrasyonu ve yeni üyeler için "Avrupa'ya açık kapı" politikasının sürdürülmesi olacağını duyurdu.

Duda, "Ukrayna'nın sadece şu anda karşı karşıya kaldığı Rusya'nın korkunç saldırganlığından nasıl kurtulacağı değil, aynı zamanda Ukrayna'nın en kısa zamanda AB'ye kabul edilmesi için nasıl hareket edileceği sorusu defalarca gündeme getirildi." dedi.

Ayrıca liderler, AB ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ilişkilerinin güçlendirilmesi, savaştan sonra Ukrayna'nın yeniden inşası ve AB'de enerji güvenliğinin sağlanması konularını görüştü. 

AB, Haziran 2022'de Ukrayna ve Moldova'ya adaylık statüsü vermesinin ardından Aralık 2023 tarihinde bu iki aday ülkeyle katılım müzakerelerinin başlatılması konusunda anlaşmıştı.

Polonya, Ocak-Haziran 2025 tarihleri arasında AB dönem başkanı olarak Macaristan’ın altı aylık dönem başkanlığını üstlenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.