SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon: Ukrayna'nın Kırım operasyonuna destek olacağız

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Ukrayna ordusunun Rus işgali altındaki Kırım'a olası operasyonuna ABD'nin destek vereceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon: Ukrayna'nın Kırım operasyonuna destek olacağız

Pentagon, Ukrayna'nın işgalci Rusya'ya karşı başlatacağı olası Kırım operasyonuna yeşil ışık yaktı. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Kırım'a operasyon düzenlenmesi halinde ABD'nin Ukrayna ordusuna destek vereceğini söyledi. Singh, "Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır. Bunu başından beri açıkça ifade ettik" dedi.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılarını soluksuz sürdürüyor. Kırım topraklarını işgal altına alan Rusya, 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'nın ana karasına yönelik saldırılarına devam ediyor. 

ABD, OLASI KIRIM OPERASYONUNDA UKRAYNA'YA DESTEK VERECEK

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Ukrayna'nın Kırım'a operasyon düzenlemesi halinde ülkesinin orduya destek vereceğini belirtti. Günlük basın toplantısında Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un Kırım'a yönelik operasyon ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Sözcü Yardımcısı Singh, Kırım'ın Ukrayna toprağını olduğunu vurgulayarak, "Ukraynalıları her ne araç veya silah kullanırsa kullansın topraklarını geri alma konusunda destekleyeceğiz. Bunu başından beri ifade etmekten geri durmadık" ifadelerini kullandı. 

"KIRIM UKRAYNA'NIN PARÇASIDIR"

Singh, Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin Ukrayna ordusuna Rus işgali altındaki Kırım konusunda taktik ve tavsiye verilmesi konusunda sorduğu soruya, Ukrayna orudusuna bu konuda baskı uygulamadıklarını ve bunun Ukrayna'nın kararı olduğuna dikkat çekti. Singh, "Kırım Ukrayna'nın bir parçasıdır. Bunu başından beri açıkça ifade ettik. Eğer Kırım'a operasyon düzenlemeye karar verirlerse bu karara kendi aralarında varacaklardır. Orası ülkelerinin, Rusya tarafından 2014'te yasa dışı olarak işgal edilmiş bir parçasıdır. Orayı geri alma hakları var" dedi.

Ukrayna ordusunun Kırım'a operasyon düzenlemesi halinde destek verip vermeyeceği konusunda,"Kırım'a yönelik bir operasyon da dahil savaştıkları sürece Ukrayna'nın yanında olacağız. Orası onların ülkelerinin egemen bir parçası ve orayı alma hakları var" yanıtını verdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.