SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon’dan Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki ilerleyişine ilişkin ilk yorum

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’nın Rusya’daki Kursk bölgesine düzenlediği sınır ötesi operasyonun gerilimi tırmandırmadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon’dan Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki ilerleyişine ilişkin ilk yorum

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar 3 gündür devam ediyor. Ukrayna operasyonla ilgili bir resmi açıklama yapmazken yabancı medyada çıkan haberlere göre, 6 Ağustos sabahı operasyonun başlamasından bu yana Rusya, topraklarının en az 350 kilometrekarelik kısmının kontrolünü kaybetti. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu." şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

ABD'NİN POLİTİKALARINA TERS DEĞİL

Pentagon, Ukrayna’nın Rusya’daki Kursk bölgesindeki ilerleyişine ilişkin 8 Ağustos 2024 tarihinde nir açıklama yaptı. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Ukrayna'nın egemen topraklarını kurtarmaya devam etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını ve Kursk’ta yaşananların gerilimi artırmadığını söyledi.

Singh, “En başından beri söylediğimiz gibi, gerginliği azaltmak istiyorsak, bunu yapmanın en iyi yolu Putin'in bugün Ukrayna'dan asker çekme kararı almasıdır.” dedi.

ABD'nin uzun menzilli saldırıları desteklemediğini vurgulayan Singh, Ukrayna'nın, Kursk'taki ilerleyişinin daha çok çapraz ateş olduğunu ve bunun ABD politikalarıyla ters düşmediğini ifade etti.

ZELENSKIY’DAN RUSYA'NIN KURSK BÖLGESİNDEKİ ÇATIŞMALARA DAİR İMALI AÇIKLAMA

Rusya’nın Kursk bölgesinden çatışmalara dair farklı bilgiler gelmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulunmuştu.

Zelenskıy, 8 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” demişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.