SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO-Ukrayna Konseyinin dışişleri bakanları ilk kez toplandı

NATO-Ukrayna Konseyi, ilk kez dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yaptı. Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Ukrayna'nın NATO ittifakına tam üye olarak masaya oturması konusunda kararlıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO-Ukrayna Konseyinin dışişleri bakanları ilk kez toplandı

İlk kez dışişleri bakanları düzeyinde toplanan NATO-Ukrayna Konseyi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşti. NATO'nun dışişleri bakanları toplantısı kapsamında 28-29 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen görüşmelerde Rus saldırıları altındaki Ukrayna, Ortadoğu, Çin ve Batı Balkanlar konuları masaya yatırıldı. 

"UKRAYNA'NIN NATO İTTİFAKINA TAM ÜYE OLMASINDA KARARLIYIZ"

NATO-Ukrayna Konseyi toplantısının açılışını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'yı desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Ukrayna'nın NATO üyeliğine yaklaştığını dile getiren Stoltenberg, "Ukrayna'nın bir gün İttifakımızın tam üyesi olarak bu masaya oturması konusunda kararlıyız. Sahadaki mevcut durum ve Ukrayna'nın ihtiyaçları hakkında bize bilgi verecek olan (Ukrayna) Dışişleri Bakanı Kuleba da toplantıda bize katılıyor. Müttefikler Ukrayna'ya benzeri görülmemiş askeri, mali ve insani yardım sağlıyor ve Ukrayna'nın NATO üyeliği yolunda gerekli reformları destekliyor" ifadelerini kullandı.

Rus saldırılarının Avrupa'nın güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini vurgulayan Stoltenberg, NATO üyesi 31 ülkenin Ukrayna'yı desteklemeye devam ettiğini hatırlattı. 

Stoltenberg ve Kuleba el ele: Ukrayna NATO'nun fiili askeri gücü

STOLTENBERG'TEN ÜYE ÜLKELERE UKRAYNA ÇAĞRISI!

Toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba basın açıklamasında bulundu. Ukrayna halkının gösterdiği cesarete hayranlık duyduğunu ifade eden Stoltenberg, "Rusya'yı hafife almamalıyız. Yoğun çatışmalar görüyoruz. Yeni hava ve füze saldırılarına hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu nedenle Ukrayna ile dayanışmamızın sadece sözle değil eylemle de gösterilmesi önemli" değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Stoltenberg, Almanya ve Hollanda'nın Ukrayna'ya 10 milyon avrodan fazla ek yardımda bulunmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.