SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin ilk durağı Ukrayna!

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ilk ziyaretini Ukrayna'ya yaptı. Rutte, Ukrayna'nın NATO'ya daha yakın olduğunu belirterek destek sözü verdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rutte'nin ziyaretinin önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin ilk durağı Ukrayna!

1 Ekim 2024 tarihinde NATO Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Mark Rutte, yurt dışına ilk ziyaretini 3 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'ya gerçekleştirdi. Rutte, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü. 

"UKRAYNA NATO'YA HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKIN"

Mark Rutte, basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada "Ukrayna'nın kazanmasını sağlamanın önceliği olduğunu" vurguladı. Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda NATO'nun destek sağlamasının yollarını ele alan Rutte, konuşmasında "Ukrayna NATO'ya her zamankinden daha yakın ve siz İttifakımızın bir üyesi olana kadar bu yolu izlemeye devam edeceğiz. Bu günü dört gözle bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, NATO sizin ve bizim güvenliğimiz için Ukrayna'nın yanındadır." ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, PAYLAŞIMDA BULUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin ilk ziyaretinin Ukrayna'ya olmasının önemini vurguladı. Zafer Planı'nı Genel Sekretere aktardığını bildiren Zelenskıy, savaşın durumunu ve mevcut ihtiyaçlarını da konuştuğunu belirtti. Zelenskıy, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Mark Rutte'nin NATO Genel Sekreteri olarak ilk ziyareti Ukrayna'ya oldu ve bu gerçekten önemli. Hemen ve açıkça öncelikleri özetliyor, tüm Avro-Atlantik bölgesinin ortak değerlerinin şu anda nerede savunulduğunu vurguluyor. Ayrıca Ukrayna'da Mark'ın kişisel liderliğine devam edebileceğimizi vurguluyor. Elbette temel hedefimiz Ukrayna'nın İttifak'a tam üyeliği olmaya devam ediyor. Bugün ayrıca Ukrayna'nın Zafer Planı'nı, savaş alanındaki durumu, birliklerimizin mevcut ihtiyaçlarını ve Ukrayna'nın hava savunma ihtiyaçlarını ve komşularımızla ek iş birliğini görüştük. Kış yaklaşırken hava savunmasına ilişkin tüm anlaşmaların, özellikle Vaşington'daki NATO zirvesinde görüşülenlerin hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.