SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya toplam 8 milyon avro değerinde İHA satın alacak

Litvanya, beş yerel üreticiden 8 milyon avro değerinde insansız hava aracı (İHA) satın alacak. İHA’lar Litvanya ve Ukrayna ordusuna teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya toplam 8 milyon avro değerinde İHA satın alacak

Baltık ülkelerinin gündemini takip eden Delfi haber sayfasının 26 Ağustos tarihli haberine göre, Litvanya Savunma Kaynakları Ajansı, beş yerel üreticiden toplamda 8 milyon avro değerinde İHA satın alacak. Tedarik edilecek olan İHA’lar Litvanya ve Ukrayna ordusuna teslim edilecek.

Bu doğrultuda Litvanya'daki "Dangolakis", "RSI Europe", "Ltmiltech", "Granta Autonomy" ve "Unmanned Defense Systems" isimli beş şirketle sözleşme imzaladı.

5 BİN İHA UKRAYNA’YA TESLİM EDİLECEK!

Litvanya Silahlı Kuvvetlerine değeri 3 milyon avroyu bulan 2 bin 300'den fazla İHA, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ise değeri 5 milyon avroyu bulan yaklaşık 5 bin İHA teslim edilecek.

İHA'lar, konuşlandırılmaları ve çalıştırılmaları için gerekli tüm aksesuar, ekipman ve eğitimle birlikte satın alınıyor.

“BU TEDARİK ŞÜPHESİZ ULUSAL GÜVENLİĞİN TEMEL ÇIKARLARIYLA BAĞLANTILIDIR”

Litvanya Savunma Bakanı Laurynas Kasciunas konuya ilişkin, "Litvanya'da İHA  ve anti-İHA üretimini teşvik etmek istiyoruz. Ukrayna'da yapılan testler ve sözleşmelerin imzalanması, drone üreticilerimiz için büyük bir ivme ve önemli bir adımdır. Bu tedarik şüphesiz ulusal güvenliğin temel çıkarlarıyla bağlantılıdır.” dedi.

İlk İHA’ların bu yılın eylül ayı sonuna kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi planlanırken tamamının ise yıl sonuna kadar hem Ukrayna'ya hem de Litvanya'ya teslim edilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.