SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya Parlamento Başkanı Kıyiv'de

Litvanya Parlamentosu (Seimas) Başkanı Victoria Chimilite-Nilsen, bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e resmî bir ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya Parlamento Başkanı Kıyiv'de

Litvanya Parlamentosu (Seimas) Başkanı Victoria Chmilite-Nilsen 18 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e (Kiev) resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek vermek amacıyla tren ile Kıyiv'e ulaşan Litvanya Parlamento Başkanı Chmilite-Nilsen'i, Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkan Yardımcısı Olena Kondratyuk karşıladı. Üst düzey toplantılara katılacağı belirtilen Chimilite-Nilsen'in Kıyiv'de iki gün kalacağı ifade edildi.

"PARLAMENTOLAR ARASI İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ZİYARET"

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kondratyuk, "Ukrayna'ya resmi bir ziyaretle Litvanya Seimas Başkanı Victoria Chmilite-Nielsen geldi. Kıyiv istasyonunda Bayan Viktoria ile tanıştım. Bu, parlamentolar arası iş birliğinin geliştirilmesi için önemli bir ziyaret. Söz konusu ziyaret Litvanya'nın Ukrayna'ya yönelik desteğinin bir kanıtı" yorumunda bulundu. 

İşgalci Rusya'nın topyekûn saldırılarına karşı Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunan Litvanya, Kıyiv'e askerî ve insanî anlamda çok kez yardım sağladı. Bu kapsamda Litvanya mayıs ayında Ukrayna'ya 14 milyon dolar değerinde ekonomik destek sağlayacağını duyururken, Vilnius yönetiminin yakın zamanda Kıyiv'e 14 adet M113 zırhlı personel taşıyıcı sevk edeceği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.