SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı

Ukrayna, bağımsızlığının 33. yılını kutluyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nde duygusal bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 33. yılını kutluyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna Bağımsızlık Günü kapsamında anlamlı bir mesaj yayımladı.

KTMM Başkan Yardımcısı Celal, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bu benim için özel bir gün çünkü köle olmanın, yapmak istemediğiniz bir şeyi, yanlış olduğunu düşündüğünüz bir şeyi yapmaya zorlanmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Ben, Sovyet iktidarının halkımı sürgün ettiği Özbekistan'da doğdum. Ancak Ukrayna'da büyüdüm ve bir birey olarak orada şekillendim. Bu yüzden bu ülkeyi seviyorum ve saygı duyuyorum. Bugün biz, onun bağımsızlığını savunuyoruz!  Vatandaşlarımız ölüyor, kan döküyor ama cesur ve kararlı bir şekilde düşmana karşı direniyorlar.  

Kahraman Ukrayna Silahlı Kuvvetleri! Yaşasın Ukrayna! Bağımsızlık Gününüz Kutlu Olsun!

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.