SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv’de yaşayan Kırım Tatarları Kurban Bayramı namazı için bir araya geldi

Kıyiv’de yaşayan Kırım Tatarları, Kurban Bayramı için Birlik İslam Kültür Merkezinde bir araya geldi. Sabah kılınan bayram namazına; Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv’de yaşayan Kırım Tatarları Kurban Bayramı namazı için bir araya geldi

Kırım Tatarları, bugün Kurban Bayramı için Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de bir araya geldi. Bayramlaşma öncesi bayram namazı, Birlik İslam Kültür Merkezinde kılındı.

Bayram namazına; Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov başta olmak üzere onlarca kişi katıldı.

RUS SALDIRILARININ GÖLGESİNDE İKİNCİ KURBAN BAYRAMI

Bayram namazını kıldıran Müftü Ayder Rüstemov, Müslümanların bayramını kutladı ve bunun Ukrayna'da, Rus saldırıları altında kutlanan ikinci Kurban Bayramı olduğuna dikkat çekti. İşgalciye karşı mücadele eden dindaşlarına sabır dileyen müftü, “Çünkü görüyorsunuz ki bu mücadele hızlıca bitmeyecek.” dedi.

“KIRIM İŞGALDEN KURTARILIR KURTARILMAZ ORADA BAYRAĞIMIZI DİKMELİYİZ”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rus işgali nedeniyle birçok Kırım Tatarının dünyanın farklı yerine dağıldığını ve Kırım’da Rus işgali altında kalan halkının çok zor şartlarda yaşamak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Şu an 9 yıldır devam eden savaş sona geliyor gibi görünüyor… Dünyanın her yerine dağılan Kırım Tatarları, Kırım kapıları açılır açılmaz vatanına dönmeliler. Ukrayna ordusu Kırım’a girdikten hemen sonra bizim de orada olmamız gerek. Çünkü oradaki halkımız bu 9 yılda çok eziyet çekti ve hayatta kalmak için yeni şartlara uymak zorunda kaldı. Bizim de Kırım’daki halkımızla birlik olup güçlenmemiz gerek. Kırım işgalden kurtarılır kurtarılmaz bayrağımız orada dikilmeli ve bir daha asla indirilmemelidir. Kurban Bayramı milletimize, hepimize hayırlı olsun.Gelecek bayramlarımız mutlaka Kırım’da olsun.” ifadelerini kullandı.

“İLK OLARAK HAPİSTE OLAN İNSANLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLAMAK İSTİYORUM”

Soydaşlarının Kurban Bayramı'nı kutlayan Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Her bayramda: ‘Gelecek bayramları Kırım’da, anavatanımızda karşılayalım’ diyoruz. Ama bu sene galiba gerçekten de öyle olacak. Sadece Kurban Bayramı değil, eminim ki yeni yılı da orada kutlayacağız. Kırım’daki soydaşlarımız ellerinden geldiği kadar işgalcilere karşı direniyorlar. İlk olarak hapiste olan insanlarımızı ve onların ailelerinin bayramını kutlamak istiyorum. Bizim için onlar çok değerli. Vatan, millet, dinleri için özgürlüklerini feda ettiler. Eminim ki bu savaş bitince hepsini kurtaracağız.” dedi.

Kılınan bayram namazının ardından Birlik İslam Kültür Merkezinde toplanan vatandaşlar bayramlaştı, çocuklara bayram hediyeleri dağıtıldı ve eğlenceli oyun etkinlikleri düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.