SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu Rusya’nın bombaladığı camiyi yerinde inceledi

Bu sabah saatlerinde işgalci Rusya Kıyiv’deki Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi’ni hedef aldı. Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu tahrip edilen camiyi ve kültür merkezini yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu Rusya’nın bombaladığı camiyi yerinde inceledi

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkını millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Kırım Tatar Milli Meclis (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna Program Koordinatörü Yahya Kemal Tunca ile birlikte bu sabah saatlerinde işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'deki (Kiev) bombaladığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'ni yerinde inceledi.

"ÇOCUK HASTANESİNİ VURAN BU ÜLKE ŞİMDİ DE CAMİYİ HEDEF ALDI"

Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulunan Kırımoğlu, Rusya'nın amacının her zaman maddi zarar vermek olduğunu vurguladı.

Cami ve kültür merkezinin savaşla bir ilgisi olmadığını, kültür merkezinde kadınların çalıştığını ifade eden Kırımoğlu, "Bu bizim için sürpriz olmadı. Yakın zamanda çocuk hastanesini vuran bu ülke elbette bu kez de camiyi hedef aldı. Karşımızda normal insanlar yok, vahşi insanlar var. Bu yüzden her şeye hazırlıklı olmalıyız." dedi.

RUSYA’DAN KIYİV’E FÜZE SALDIRISI: KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNE AİT CAMİ ZARAR GÖRDÜ

Terörist devlet Rusya, 2 Eylül sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi tahrip oldu.

Kıyiv Kenti Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko, gece saat 03.00 civarında başlayan ve sabaha kadar süren saldırı sırasında işgalci Rus ordusunun Kıyiv’i güdümlü hava füzeleri, balistik füzeleri ve kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile hedef aldığını aktardı. 

Rusya’dan Kıyiv’e füze saldırısı: Kırım Müftülüğüne ait cami zarar gördü

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.