SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Putin iktidardayken hiçbir şekilde müzakere olmayacak

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Soçi'de ele alınan Rusya ile Ukrayna arasında "barış görüşmeleri" ihtimaline ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Putin iktidardayken hiçbir şekilde müzakere olmayacak

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 1 Ekim 2023 tarihinde Ukrayna merkezli basın kuruluşu Radio Svoboda'ya, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin arasında 8 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen Soçi görüşmesinde ele alınan Rusya ile Ukrayna arasında barış görüşmeleri yapılmasına yönelik girişime ilişkin görüşlerini dile getirdi.

KIRIMOĞLU: PUTİN İKTİDARDAYKEN HİÇBİR MÜZAKERE OLMAYACAK

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Bu konuyla ilgili hem Erdoğan'a hem de danışmanlarına şunu söyledim: ‘Barış için bir inisiyatife, arabulucuya ihtiyacımız yok, Ruslarla aynı masaya oturmayacağız. Onlar topraklarımızı terk edene kadar Putin iktidardayken hiçbir müzakere olmayacak.’ Bu kanunen yasak, başkanın emri var. ‘Ateş sönsün de insanlar ölmesin’ diyorlar. Peki ama mevcut şartlarda nasıl anlaşmaya varabiliriz? Önce siz topraklarımızı terk edin, sonra müzakere masasına otururuz!” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.