SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Ukrayna Birlik Günü mesajı

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Birlik Günü'nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Ukrayna Birlik Günü mesajı

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kırımoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gücümüz birliğimizdedir. Birlik fikri Ukraynalıların temel milli değeriydi ve öyle olmaya devam ediyor. Şimdi ise dış saldırganlığa karşı direnişimizin ön koşuludur.
Ukrayna'nın Birlik Günü kutlu olsun!"

UKRAYNA BİRLİK GÜNÜ

Ukrayna Birlik Günü (Den Sobornosti); 1918’de kurulan Ukrayna Halk Cumhuriyeti (UNR) ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na bağlı topraklarda kurulan Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti (ZUNR) arasında aynı yılın aralık ayında Fastov şehrinde imzalanan ve “Zluka” (birleşme) olarak adlandırılan birlik anlaşmasının, 22 Ocak 1919’da Kıyiv Sofiyska Meydanı'nda beyan edilmesi anısına kutlanıyor.

Kıyiv'den Lviv'e milyonlarca Ukraynalının Birlik Günü'nü kutlamak için el ele verdiği Zluka Yasası'nın ilanının 71. yıl dönümü dolayısıyla 21 Ocak 1990'da vatansever güçler tarafından düzenlenen "yaşayan zincir" Ukrayna halkının birlik ve iradesinin özgürlüğü için bir tezahür oldu. 

O zamandan beri Ukrayna'da defalarca Ukrayna halkının birliğini simgeleyen "canlı zincirler" oluşturuldu ve Birlik Günü her yıl eyalet düzeyinde kutlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.