SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarının millî lideri Kırımoğlu'ndan Bağımsızlık Günü mesajı

Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarının millî lideri Kırımoğlu'ndan Bağımsızlık Günü mesajı

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 33. yılını kutluyor. Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü bu yıl da savaşın gölgesi altında kutlanıyor. Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna vatandaşlarının Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Ukraynalılar!

Bağımsızlık Günü'nüz kutlu olsun!

Bağımsızlığımızın her dakika hatırlamamız gereken inanılmaz derecede yüksek bir bedeli var. Rus saldırgan ülkemizi yok etmek için işgal etti ancak biz topraklarımız için savaşmaya devam ediyoruz. Ön cephede savaşıyor ve arka cephede zafer için çalışıyoruz.

Ukrayna'ya şan olsun!

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.