SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işgalciler sözde yerel seçimlere hazırlanıyor!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, düzenlenecek olan sözde yerel seçimler için hazırlık yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işgalciler sözde yerel seçimlere hazırlanıyor!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetiminin 8 Eylül 2024 tarihinde yerel seçimler düzenlemeye hazırlandığı bildirildi.

Ukrayna Milli Direniş Merkezinden yapılan açıklamada, “İşgalciler, 8 Eylül’de Kırım’da sahte özyönetim kurumları oluşturmak için sözde yerel seçimler düzenlemeye hazırlanıyorlar.” ifadelerine yer verildi.

İşgal altındaki Herson ve Zaporijjya bölgesinde, işgalcilerin seçimlere sözde gözlemci olarak katılacak insanların listesini oluşturduğu belirtilen açıklamada, “Yani bu insanların fonksiyonu seçim sürecini ‘meşrulaştırma’ olacaktır.” denildi.

Ayrıca işgalci yönetimin seçimdeki katılım oranının yüksek olmasını sağlamak için farklı baskı yöntemlerine başvurduğu aktarıldı.

Kırım sakinlerine söz konusu sözde seçimlere katılmama çağrısı yapan Ukrayna Milli Direniş Merkezi, seçim komisyonu üyeleri ve gözlemciler hakkındaki bilgileri bildirmeye davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.