SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadağ Taarruz Tugayı, Ukrayna'nın güneyinde mayın temizleyerek ilerliyor

Ulusal Muhafızlar Karadağ Taarruz Tugayı, Ukrayna Savunma Kuvvetleri ile birlikte güney yönünde ilerlemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2023 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadağ Taarruz Tugayı, Ukrayna'nın güneyinde mayın temizleyerek ilerliyor

Kırım’ı işgalden kurtarmak için kurulan Ulusal Muhafızlar Karadağ Taarruz Tugayı, Ukrayna'nın güneyindeki taarruz harekatında yer alıyor. Önemli başarılara imza atan Karadağ Taarruz Tugayı, güney cephesinde mayınları temizleyerek ilerlediğini gösteren görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, bugün bir video paylaşarak Ulusal Muhafızlar Karadağ Taarruz Tugayının Ukrayna Savunma Kuvvetleri ile birlikte güney yönünde ilerlemeye devam ettiğini belirtti. Klimenko, “Bölgenin düşman tarafından yoğun bir şekilde mayınlanması durumu zorlaştırıyor. Ancak askerlerimiz bu görevle de başa çıkabiliyor" açıklamasını yaptı.

KARADAĞ TAARRUZ TUGAYI UKRAYNA'NIN GÜNEYİNDE İLERLİYOR!

Ulusal Muhafızlar Karadağ Taarruz Tugayının geçen hafta güney yönünde yaklaşık 2 kilometre kadar ilerlediği bildirilmişti. Ulusal Muhafızlar Ana Müdürlüğü Uygulama Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Albay Mıkola Urşaloviç, 14 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Son bir haftada tanklarla desteklenen taarruz birlikleri güney ve güneydoğu yönlerinde bin 700 metre ilerledi” ifadelerine yer vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.