SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada, Ukrayna'ya sağlayacağı yeni yardım paketini açıkladı

Kanada Millî Savunma Bakanı Bill Blair, Ukrayna'ya yaklaşık 47 milyar dolarlık yardım yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada, Ukrayna'ya sağlayacağı yeni yardım paketini açıkladı

Kanada Millî Savunma Bakanı Bill Blair, 18 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Ukrayna'ya yaklaşık 47 milyar dolarlık yardım yapılacağını duyurdu. Yapılacak yardımın içerisinde küçük silahlar, mühimmat ve koruyucu teçhizatlar bulunuyor. Yardım, aynı zamanda Ukrayna birliklerinin eğitimi için de ayrılan bütçeyi kapsıyor.  Ayrıca yardımın Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından 2024 yılının temmuz ayında taahhüt edilen yaklaşık 363 milyon dolarlık askeri fonun bünyesinde gerçekleştirileceği belirtildi.

KANADA, UKRAYNA'NIN ZAFER ELDE ETMESİNİ İSTİYOR

Bakan Blair, “Bugün açıklanan askeri yardım Ukrayna'ya Rus saldırganlığına karşı kendini savunması için gereken önemli kaynakları sağlamaktadır. Kanada, zafere ulaşmalarına yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecektir." açıklamasıyla Ukrayna'ya sağlanan desteğin devam edeceğini vurguladı.

KANADA, UKRAYNA’YA SAĞLADIĞI SİLAHLARIN RUSYA’DAKİ HEDEFLER İÇİN KULLANIMINA İZİN VERMİŞTİ

Kanada, Ukrayna'ya 8 adet Leopard 2A4 tankı, zırhlı muharebe araçları ve yüzlerce zırhlı devriye aracının yanı sıra birkaç adet M-777 obüsü tahsis etmişti. Kanada Savunma Bakanlığı tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde yapılan açıklamada, bu askerî teçhizatların kullanımında herhangi bir coğrafi kısıtlama koymadıklarını söylenmişti. Bu durum Ukrayna'nın Kanada tarafından sağlanan tankları, zırhlı araçları ve diğer ekipmanları Rus topraklarında serbestçe kullanabileceğine işaret etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.