SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada, Ukrayna'ya ilk zırhlı muharebe destek araçlarını gönderdi

Kanada'nın Ukrayna'ya destek olmak amacıyla oluşturduğu UNIFIER Operasyonu, ambulans tipi ACSV araçlarının yola çıktığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada, Ukrayna'ya ilk zırhlı muharebe destek araçlarını gönderdi

Kanada'nın Ukrayna'ya acil destek sağlamak ve Kanada Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki askerî eğitim ve kapasiteyi geliştirmek amacıyla oluşturduğu bir misyon olan UNIFIER Operasyonu, 26 Ekim 2024 tarihinde bir paylaşımda bulundu. UNIFIER, zırhlı muharebe destek araçlarının (Armoured Combat Support Vehicle-ACVS) Ukrayna'ya ulaşmak üzere yola çıktığını bildirdi.

Paylaşımda "Ambulans tipi ACSV'nin operatörlük ve bakım eğitimlerinin Almanya'da tamamlanmasının ardından araçlar yüklenerek Ukrayna'ya gönderildi. Bu araçlar Ukrayna'nın topraklarına yönelik yasa dışı bir işgale karşı devam eden savunmasında yardımcı olacak." ifadelerine yer verildi. Temin edilecek araç sayısı hakkında net bir bilgi verilmedi.

KANADA, SAĞLAYACAĞI YENİ YARDIMLARI AÇIKLAMIŞTI

Kanada Millî Savunma Bakanı Bill Blair, 18 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Ukrayna'ya yaklaşık 47 milyar dolarlık yardım yapılacağını duyurmuştu. Yapılacak yardımın içerisinde küçük silahlar, mühimmat ve koruyucu teçhizatlar bulunuyor. Yardım, aynı zamanda Ukrayna birliklerinin eğitimi için de ayrılan bütçeyi kapsıyordu. Ayrıca yardımın Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından 2024 yılının temmuz ayında taahhüt edilen yaklaşık 363 milyon dolarlık askerî fonun bünyesinde gerçekleştirileceği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.