SON DAKİKA
Hava Durumu

ISW: Rusya sınır bölgelerini savunmak için Ukrayna içindeki kaynakları kaydırabilir

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya’nın sınır bölgelerini savunmak için Ukrayna içindeki kaynakları kaydırabileceğini ve hazırlıksız yakalandığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ISW: Rusya sınır bölgelerini savunmak için Ukrayna içindeki kaynakları kaydırabilir

ABD merkezli düşünce kuruluşu ISW, 11 Ağustos 2024 tarihli raporunda, Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki ilerleyişinin ardından Rusya’nın personel ve malzeme seviyelerini yeniden değerlendirmeye zorlayacağını ifade etti.

ISW, Rusya'nın Ukrayna sınırını "uyuyan bir cephe hattı" olarak gördüğünü ve böyle bir harekâta karşı savunma için gereken askeri kaynaklara sahip olmadığını belirtti.

RUSYA’NIN SINIR ENDİŞESİ

Rusya’nın sınır bölgelerini savunmak için Ukrayna içindeki kaynakları kaydırması gerekeceğini vurgulayan ISW, "Rusya, uluslararası sınır bölgesi boyunca tahkimatlar inşa etmek için önemli miktarda kaynak harcadı, ancak bu tahkimatları korumak ve savunmak için yeterli insan gücü ve malzeme tahsis etmedi." dedi.

ISW raporda bu duruma ilişkin şu ifadeler kullandı:

“Bu sonuç,  Rusya'nın Ukrayna'daki devam eden saldırı çabalarına insan gücü ve malzeme ayırmada sahip olduğu esnekliği daraltacak ve Rus askeri komutanlığı, Ukrayna'daki gelecekteki büyük ölçekli saldırı ve savunma çabalarına hangi kaynakları tahsis edebileceğini belirlerken sınır savunması gereksinimlerini göz önünde bulundurmak zorunda kalacak" 

“RUSYA, TOPRAKLARIMIZA SAVAŞI GETİRDİ VE YAPTIKLARININ SONUCUNU KENDİSİ DE HİSSETMELİ”

Rusya’nın Kursk bölgesinden çatışmalara dair farklı bilgiler gelmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulunmuştu.

Zelenskıy, 8 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya, topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” demişti. 

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna operasyonla ilgili bir resmi açıklama yapmazken yabancı medyada çıkan haberlere göre, 6 Ağustos sabahı operasyonun başlamasından bu yana Rusya, topraklarının en az 350 kilometrekarelik kısmının kontrolünü kaybetti. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu." şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.