SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre, Ukrayna'nın yeniden inşası için 1,7 milyar dolar sağlayacak

Ukrayna'nın yeniden yapılandırılması için İsviçre'nin 1,7 milyar dolar tahsis ettiği açıklandı. Tahsis edilecek fonun 1 milyarının öz yönetim, mayın temizleme ve insani yardım sektörlerine yönlendirileceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsviçre, Ukrayna'nın yeniden inşası için 1,7 milyar dolar sağlayacak

Ukrayna'nın Yeniden Yapılandırılmasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Toplum ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksiy Kuleba ile İsviçre'nin Ukrayna ve Moldova Cumhuriyeti nezdindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Feliks Baumann (Felix Baumann) arasında 3 Ekim 2024 tarihinde bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmede Ukrayna'nın yeniden inşası için İsviçre tarafından 1,5 milyar İsviçre Frangı yani yaklaşık 1,7 milyar ABD doları tahsis edileceği açıklandı. Baumann, bu fonun 1 milyarının öz yönetim, mayın temizleme ve insani yardım sektörlerine yönlendirileceği açıkladı. Baumann, şu açıklamada bulundu:

İş birliğimizin bir diğer önemli odağı, İsviçre hükûmetinin önümüzdeki 4 yıl boyunca Ukrayna'daki yeniden yapılandırma projeleri için 1.5 milyar İsviçre frangı tahsis etmeyi planladığı 'Erken İyileştirme' projeleridir. Bu miktarın 1 milyarı daha önce olduğu gibi özyönetim, mayın temizleme ve insani yardım sektörlerine tahsis edilecektir. Kalan miktar ise İsviçre özel sektörünü kapsayan yeniden yapılandırma programları için kullanılacaktır. Niyetimizin ciddiyetini vurgulamak üzere, burada bu projenin uygulanmasından sorumlu olacak bir temsilcimiz olacak. Şu anda bir özel sektör heyeti, Bakanlığın orta ve uzun vadede sorumlu olduğu alanlarda Ukrayna'nın ihtiyaçlarını tanımak üzere Kıyiv'de çalışmalarını sürdürüyor.

Oleksiy Kuleba ise şu açıklamada bulundu:

İsviçre'ye, bize düşmana karşı yalnız olmadığımız hissini veren sürekli ve sistematik desteği için teşekkür ediyorum. Kendi adıma, Ekonomik Kalkınma Bakanlığının artık ek bir sorumluluğu olduğunu ve bunun iş  birliğimizde önemli olduğunu söyleyebilirim. Şu anda Ukrayna'da 4.5 milyondan fazla olan ülke içinde yerinden edilmiş kişilere destek alanını ekledik. Dolayısıyla iş birliğimizin odak noktalarından biri de bu kesimler için konut inşasıdır. Bölgesel programların yoğunlaştırılmasıyla ilgileniyoruz ve İsviçre tarafından sunulan fon çerçevesinde iş birliğimizi genişletebiliriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.