SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul’da Ukrayna için inşa edilen 2. savaş gemisinin omurga döşeme töreni yapıldı

Türkiye ile Ukrayna'nın Ukrayna Deniz Kuvvetleri için ortak inşa ettiği ikinci savaş gemisinin omurga döşeme töreni İstanbul'da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul’da Ukrayna için inşa edilen 2. savaş gemisinin omurga döşeme töreni yapıldı

Türkiye ve Ukrayna'nın ortak inşa ettiği ikinci Ada tipi korvetin omurga döşeme töreni yapıldı. Törene, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Andriy Tarasov ve Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Volodımır Gavrilov katıldı.

Ukrayna Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "ADA tipi korvetin omurga yerleştirme töreni İstanbul'daki bir tersanede gerçekleştirildi. Mevcut anlaşmalara göre bu, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Ukrayna donanmasının ihtiyaçları için inşa edilen ikinci korvettir. Tüm çalışmaların programlara ve sözleşmelere uygun olarak zamanında gerçekleştirildiğine dikkat çekiyoruz" denildi.

İLK GEMİ EKİM AYINDA SUYA İNDİRİLMİŞTİ

Türkiye merkezli Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ana yükleniciliğinde yürütülen ve toplam 4 korvetin teslimatını kapsayan Ukrayna MİLGEM Projesi altında inşa edilen ilk korvet Getman İvan Mazepa (F-211), 2 Ekim 2022 tarihinde RMK Marine Tersanesi’nde düzenlenen bir törenle denize indirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın eşi Olena Zelenska, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Oleksiy Neyijpapa, dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katılımı ile düzenlenen törende ikinci geminin de ilk saç kesimi yapıldı.

İki ülke arasında imzalanan sözleşmeler çerçevesinde ilk korvetin, 2024’te Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.