SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırımlı çocukları savaşa dahil ediyor

Rusya, işgal altındaki Kırım’da yaşayan çocukları savaşa dahil ediyor. İşgalciler, Kırımlı çocuklardan, cephede yaygın olarak kullanılan FPV Drone için operatör yetiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırımlı çocukları savaşa dahil ediyor

Rus işgali altındaki Kırım’da, Kremlin kontrolündeki yönetimi çocuklara askeri eğitim vermeye devam ediyor. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek, çocukları savaşa ve silahlara alıştıran işgalciler şimdi de çocuklara savaş alanında yaygın bir şekilde kullanılan FPV Drone’ları kullanmayı öğretiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği dün yaptığı açıklamada, Rus işgali altındaki Akyar’da (Sivastopol) faaliyet gösteren yasa dışı “Ordu, Havacılık ve Donanmanın Geliştirilmesine Yardım Eden Gönüllü Toplum" isimli örgüte, çocuk FPV Drone operatörleri yetiştirmek için 6 milyon ruble (65 bin dolar) finansman sağlandığını bildirdi. Söz konusu paranın bir kısmının “Rusya Devlet Başkanlığı Hibe Fonundan” sağlandığını belirtildi.

400'DEN FAZLA ÇOCUK FPV DRONE OPERATÖRÜ YETİŞTİRİLECEK

İşgalcilerin, 5 ay içinde işgal altındaki Kırım, Zaporijjya, Lugansk ve Donetsk bölgelerinde 400’den fazla, 11 ile 15 yaş arasındaki çocuk FPV Drone operatörü yetiştirmeyi planladığını aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.