SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Ukrayna'da ilk kez 3 tonluk güdümlü bomba kullandı

İşgalci Rus ordusunun, Ukrayna’da ilk kez UMPK serisi süzülme kiti ile donatılan 3 bin kilogramlık devasa FAB-3000 sınıfı M54 bombasını kullandığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Ukrayna'da ilk kez 3 tonluk güdümlü bomba kullandı

Rus propaganda haber ajansları, Rusya’nın 3 bin kilogramlık devasa FAB-3000 sınıfı M54 bombalarını güdümlü silahlara dönüştürerek Ukrayna'da kullanmaya başladığını duyurdu.

Rus propaganda haber ajansı TASS, ordudaki kaynaklarına dayanarak hazırladığı haberde Rus ordusunun ilk kez 3 tonluk hava bombasını kullandığını öne sürdü. Bununla birlikte Rus yanlısı sosyal medya kanallarında bomba kullanımına ait video görüntüleri paylaşıma sokuldu. Bombanın Ukrayna’nın Harkiv bölgesinde yoğun çatışmaların devam ettiği Liptsı köyüne atıldığı iddia edildi.

FAB-3000 sınıfı M54 bombanın UMPK serisi süzülme kiti ile donatıldığı aktarıldı. İlgili kit sayesinde havadan atılan bombaların menzili uzatılıyor ve onlara süzülme özelliği kazandırılıyor. UMPK'nin güdüm sistemi ve süzülme işlevi sayesinde sıradan bombalar daha uzun menzilli ve isabetli hale getiriliyor.

Sosyal medyada paylaşılan videoda bombanın 3 katlı bir binanın ve yandaki yapıları hedef aldığı görülüyor. Mühimmat yere çarpmadan önce kısa bir süre görülebiliyor ancak görüntü çok bulanık ve silahın ne olduğu anlaşılamıyor.

Videodan silah türü tespit edilemiyor olsa da önemli bir yıkım gücüne sahip olduğu izlenimi veriyor. Saldırıdan sonraki görüntülerde ana hedefe büyük hasar verildiği ve diğer üç binanın tamamen yerle bir edildiği ayrıca bölgedeki diğer yapılara hasar verildiği görünüyor.

Rus işgal güçlerinin bir yıldan uzun bir süredir daha küçük sınıf olan 500 kilogramlık FAB-500 süzülme bombalarını yoğun bir şekilde kullandığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.