SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, son bir haftada Ukrayna'ya 237 hava saldırısı yaptı

Terör devleti Rusya, Ukrayna'ya hiç ara vermeksizin saldırıyor. Son bir haftada işgalciler ülkenin farklı bölgelerine yönelik toplamda 237 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, son bir haftada Ukrayna'ya 237 hava saldırısı yaptı

İşgalci Rusya, Ukrayna’ya karşı saldırılarına devam ediyor. Son bir hafta içinde işgalciler, Ukrayna’ya yönelik 41 füze ve 237 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, işgalci Rus ordusunun son bir haftada Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği saldırılara dair açıklamalarda bulundu. Bu sabah açıklama yapan Kovalyov, “Son bir haftada düşman 41 füze ve 237 hava saldırısı gerçekleştirdi. Ayrıca birliklerimizin mevzilerine ve sivil altyapı tesislerine çok namlulu roketatar sistemlerinden 410 saldırı düzenlendi. Son bir hafta içinde cephe hattı boyunca 650’den fazla çatışma gerçekleşti” dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, Rus ordusunun Kupyansk, Liman, Bahmut, Avdiyivka, Maryinka ve Zaporijjya istikametlerinde taarruz faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.

AVDİYİVKA YAKINLARINDA 300’DEN FAZLA HÜCUM GİRİŞİMİ

Avdiyivka yakınlarında işgalcilerin son bir hafta içinde 300’den fazla hücum girişiminde bulunduğunu belirten Sözcü Kovalyov, “Ukrayna askerleri düşmana hem insan gücü hem de teçhizat açısından ciddi kayıplar verdirdi" açıklamasında bulundu.

GECE 5 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

İşgalci Rusya, 17 Aralık’ı 18 Aralık’a bağlayan gece Ukrayna’nın farklı bölgelerine 5 adet İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenledi. Ukrayna ordusu düşmana ait tüm SİHA’ları düşürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.