SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, son bir haftada Donetsk'te büyük kayıp verdi

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın doğusunda büyük kayıplar vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, son bir haftada Donetsk'te büyük kayıp verdi

Ukrayna Tavriya Yönü Savunma Kuvvetleri Basın Merkezi, Rus işgal güçlerinin Avdiyivka, Maryinka ve Vugledar yakınlarında büyük kayıplar verdiğini bildirdi. Ayrıca açıklamada, çoğu Rus askerinin çatışmalara katılmayı reddettiği aktarıldı.

Tavriya Yönü Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Oleksiy Dmıtraşkivskıy, bugün yaptığı açıklamada Donbas bölgesindeki durumu değerlendirdi. İşgalcilerin büyük kayıplar verdiğini vurgulayan Dmıtraşkivskıy, "Son bir haftada düşman en iyi birliklerini kullanarak aktif bir şekilde Vugledar, Maryinka, Avdiyivka’daki mevzillerimize saldırdı. Ancak Rus askerlerinin morallerinin ve psikolojik durumunun şu an çok kötü olduğunu biliyoruz. Ünlü 155. Deniz Piyadesi Tugayı Komutanı emirleri yerine getirmeyi reddettiği için Rostov’a sevk edildi. Step ve Tirg birlikleri şu an çatışmalarda yer almayı reddediyor. 126. Tugaydan 20 kişi çatışmalara katılmayı reddettikleri konusunda dilekçe yazdı ve top yemi olmak yerine hapse gönderilmeyi tercih ettiklerini bildirdi" açıklamasında bulundu.

İşgalcilerin geçen hafta yaklaşık iki tabur personel kaybettiği belirten Sözcü, “Şu anda düşmanın ana görevi güçlerini yenilemektir.” dedi.

RUSYA 3 HAFTADA 130 TANK KAYBETTİ

Geçen hafta işgalci Rusya’nın, Ukrayna'nın Vugledar kasabasında üç haftada en az 130 tank ve zırhlı personel taşıyıcı kaybettiği bildirilmişti.

Ayrıca dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan Politico, 13 Şubat 2023’te yayımladığı haberde, Rus ordusunun Vugledar yakınlarında 5 bin askerden oluşan elit tugayının tamamını kaybetmiş olabileceğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.