SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, son bir günde Herson'a 74 kez saldırdı!

Ukrayna Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, işgalci Rusya'nın son 24 saat içinde bölgeye 74 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu saldırılarda, en az 1 kişi yaşamını yitirdi ve 8 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, son bir günde Herson'a 74 kez saldırdı!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesini hedef haline getirerek, son 24 saat içinde çok sayıda saldırı düzenledi. Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, işgalci Rus askerlerinin Herson'da sivil yerleşim birimlerine 74 kez saldırı yaptığını ve bunun neticesinde 1 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin ise yaralandığını duyurdu. 

RUSYA, HERSON'A SON 24 SAAT İÇİNDE 74 KEZ SALDIRDI

Prokudin sosyal medya hesabından, "Geçen gün içerisinde düşman (Rusya) 74 saldırı gerçekleştirdi, havan topları, toplar, Grad, tanklar, insansız hava araçlarından (İHA) ve uçaklardan 441 mermi attı" açıklamasını yaptı. İşgalciler bölgedeki yerleşim birimlerinin yanı sıra bir tıbbi tesisin yakınına ve Berislav kentindeki eğitim kurumuna zarar verdi.

RUSYA'DAN UKRAYNA ŞEHİRLERİNE HAVA SALDIRISI

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 1 Ağustos'u 2 Ağustos'a bağlayan gece Rus işgalcilere ait İran yapımı 23 adet Şahid tipi saldırı İHA'sını (Shahed-136/131) imha etti. İşgalcilerin, gece saatlerinde başkent Kıyiv ve Odesa bölgesini hedef aldığı öğrenildi.  Ayrıca İşgalci Rusya, gece insansız hava araçlarıyla Ukrayna'nın Odesa Limanı'na saldırarak bir tahıl deposunun zarar görmesine sebep oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.