SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Odesa'daki tahıl depolarını füzeyle vurdu!

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Odesa bölgesini bombalayarak, tahıl depolarını hedef alıyor. Tahıl depolarının yer aldığı bölgeye yapılan saldırıda 2 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Odesa'daki tahıl depolarını füzeyle vurdu!

Terör devleti Rusya,  yine Ukrayna’nın Odesa kentini vurdu. Rus füzeleri, kentteki tahılın ve tarım makinelerinin depolandığı binayı hedef aldı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

İşgalci Rusya, dört gündür üst üste liman kenti Odesa’ya füze saldırıları düzenliyor. 20 Temmuz'u 21 Temmuz’a bağlayan gece işgalciler, Odesa’ya Kalibr seyir füzeleri attı. Saldırı hakkında açıklama yapan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney (Pivden) Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Natalya Gumenyuk, “Düşman terörünü sürdürüyor ve bu terör kesinlikle tahıl ticaretiyle bağlantılı. Tahıl stoklarını yok etmeye çalışan düşman, bu gece Odesa bölgesindeki bir tarım işletmesini hedef aldı. Füzeler, tahıl ambarına ve tarım makinelerinin depolandığı işletmeye isabet etti” ifadelerini kullandı.

Gumenyuk, füzelerin Karadeniz’de konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden atıldığını belirtti.

100 TON BEZELYE VE 20 TON ARPA TELEF OLDU

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, Rusya’nın bir hafta içinde 4. kez Odesa bölgesini hedef aldığına dikkat çekerek, saldırıda 100 ton bezelye ve 20 ton arpanın telef olduğunu aktardı. Ayrıca, patlama sonucunda 2 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Rusya’nın 2 gün önce Odesa’ya düzenlediği saldırıda ise buğday depolarına zarar verilmişti. Ukrayna Tarım Bakanı Mıkola Solskıy, saldırılarda tonlarca tahılın yok edildiğini ve tahıl ihracat altyapısının önemli bölümlerine zarar verildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.