SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Lviv'de sanayi depolarını SİHA'larla hedef aldı

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Lviv bölgesine kamikaze SİHA’larıyla saldırdı. Gönderilen SİHA'lar sanayi depolarına isabet etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Lviv'de sanayi depolarını SİHA'larla hedef aldı

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın farklı bölgelerine Şahid tipi kamikaze SİHA’larıyla saldırı düzenledi. Lviv bölgesinde 3 SİHA sanayi depolarına isabet etti. Saldırıda, en az bir kişi hayatını kaybetti.

Lviv Bölge Askeri İdaresi Başkanı Maksım Kozıtskıy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun 18 adet Şahid tipi kamikaze SİHA ile Lviv bölgesine saldırdığını aktardı. 15 SİHA’nın hava savunma kuvvetleri tarafından düşürüldüğünü belirten Kozıtskıy, "Maalesef, Lviv’deki sanayi depolarına 3 isabet mevcut… Ateş söndürme çalışmaları devam ediyor. Bunların sıradan sanayi depoları olduğunu ve orada askeri bir şeylerin bulunmadığına dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Ukrayna Acil Durum Servisi, Rus işgal güçlerinin Lviv’e gerçekleştirdiği hava saldırısının sonuçlarını gözler önüne seren görüntüleri paylaştı.

Saldırı sırasında depoda bulunan bir erkeğin yaralandığı ayrıca arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında bir erkeğin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.