SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan Zaporijjya'da sivillere saldırı!

Rus işgal güçleri, Ukrayna'nın Zaporijjya kentine saldırı gerçekleştirdi. Rus saldırısında en az 9 sivil yaralanırken bir sivil de yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan Zaporijjya'da sivillere saldırı!

İşgalci Rusya, Ukrayna'ya yönelik füze terörünü sürdürüyor. Rus işgal güçleri, 10 Ağustos 2023 tarihi akşam saatlerinde Zaporijjya kentine yine füze saldırısı gerçekleştirdi. 

İşgalci Rusya'nın düzenlediği saldırıda, 9 kişi yaralanırken, bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

RUSYA'NIN HEDEFİ YİNE SİVİLLER OLDU

Zaporijjya Bölge Askeri İdaresi Başkanı Yuriy Malaşko, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Malaşko, "Bir kez daha, Rusya'nın terör saldırısının hedefi siviller oldu. Yine askeri hedef yok. Bu aralar bölge çok kalabalık. Umarım can kaybı olmaz... Bilgiler, doktorlar tüm mağdurlara yardım ettikten sonra kamuoyuna açıklanacak" dedi. Diğer yandan, Zaporijjya Belediye Meclisi Sekreteri Anatolı Kurtev, bölgede yangın çıktığını açıkladı. Kurtev, "Maalesef bir kişi hayatını kaybetti. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: RUS TERÖRÜ KAYBEDECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Zaporijjya’ya düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Şehir her gün Rus bombardımanından muzdarip. İşgalcilerin füze saldırısı sonucu bir apartmanda yangın çıktı. Şu an itibarıyla bir kişinin öldüğü bildirildi" açıklamasını yaptı. Volodımır Zelenskıy, “Rus terörü kaçınılmaz olarak kaybedecek” değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.