SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan Ukrayna şehirlerine füze saldırısı

İşgalci Rus ordusu, bu sabah Ukrayna'nın Zaporijjya, Sumı ve Krıvıy Rig kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda en az bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan Ukrayna şehirlerine füze saldırısı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın farklı yerleşim yerlerini bombalayarak sivil altyapıyı yok etmeyi ve masum insanları öldürmeyi sürdürüyor. Bu sabah saatlerinde işgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın Zaporijjya, Sumı ve Krıvıy Rig kentlerini füze ile vurdu.

Zaporijjya Bölge Askeri İdaresi Başkanı Andriy Malaşko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Rus işgal güçlerinin, Zaporijjya’yi füzelerle bombaladığını duyurarak saldırıda sivil altyapı tesislerinin zarar gördüğünü ve bir kişinin ise yaralandığını aktardı. 

Sumı Bölge Askeri İdaresi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun bu sabah Sumı kentine füze saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Rus füzelerinin yerleşim bölgesini hedef aldığı ve saldırıda 2 katlı evin tamamen yok edildiği ayrıca 20 evin ise zarar gördüğü kaydedildi. Ayrıca olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında kalan 2 kişiyi kurtardığı ifade edildi.

Bununla birlikte Rus işgal güçleri, sabah saatlerinde Krıvıy Rig kentini füze ile vurdu, Füzenin bir idari binaya isabet ettiği, saldırıda bir kişini hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.