SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya 9 Ukraynalı askeri infaz etti!

İşgalci Rusya, 9 Ukraynalı askeri Kursk bölgesinde infaz etti. Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, "Rusya, savaşın tüm kurallarını ve geleneklerini ihlal eden bir terörist devlettir" diyerek Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç'a mektup gönderdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya 9 Ukraynalı askeri infaz etti!

Ukrayna, toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı başlatan işgalcilere karşı Rusya'nın Kursk bölgesinde sınır ötesi operasyon başlattı. Ukrayna'da sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alan işgalci Rus ordusuna karşılık toprak bütünlüğünü savunan Ukraynalı askerler, Rusya'nın savaş suçlarına tanık oluyor. 

DOKUZ UKRAYNALI ASKER KURSK'TA İNFAZ EDİLDİ!

Askerî analistlerden oluşan Deep State grubu, 10 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 1. Ayrı Tank Tugayına dayandırdığı bilgiye göre 9 Ukraynalı askerin Kursk operasyonunda infaz edildiğini bildirdi. Analistler, Kursk operasyonundaki durumun oldukça zorlu olduğunu ifade etti.

LUBİNETS, BM VE KIZILHAÇ'A MEKTUP GÖNDERDİ

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets (Dmytro Lubinets) ise söz konusu vahşete şu ifadelerle yanıt verdi:

Bu tür eylemler, Savaş Esirlerine Yönelik Muameleye İlişkin Cenevre Sözleşmesi'nin açık bir ihlalidir! Rusların işlediği bir diğer suçla ilgili olarak BM'ye ve Kızılhaç'a bir kez daha mektup gönderdim.

Bu eylemler cezasız kalmamalı ve düşman tamamen sorumlu tutulmalıdır. Rusya, savaşın tüm kurallarını ve geleneklerini ihlal eden bir terörist devlettir. Uluslararası toplum bu tür suçlara göz yummamalıdır!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.