SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Ruslar, Mariupol'deki tiyatro binasını yıkıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde işlediği en vahşi suçlardan birinin sembolü olan Mariupol'deki tiyatro binasında savaş suçlarının izleri siliniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Ruslar, Mariupol'deki tiyatro binasını yıkıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken, savaştan en çok etkilenen şehirlerden biri olan Mariupol'ün simgelerinden biri olan tiyatro binası, Rus işgal güçleri tarafından işlenen savaş suçlarını gizlemek için yıkılıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından 16 Mart 2022'de Rus işgalciler, sivillerin saklanmış olduğu Mariupol'deki tiyatro binasını bombaladı. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre 600'e yakın insan bu bombalama sonucunda hayatını kaybetmişti. İşgalci Rusların, 22 Aralık 2022 günü tiyatro binasını tahrip etme girişimine başladığı açıklandı.

BOMBALAMA DELİLİ OLAN KISIMLARI YIKIYORLAR!

Mariupol Belediyesi Başkanı Danışmanı Petro Andruşçenko, işgalci Rusların tiyatro binasını tamamen söktüklerini; birkaç güne tiyatrodan geriye hiçbir şey kalmayacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Danışmanı, 23 Aralık 2022 sabahı işgalcilerin tiyatronun arka ve orta kısımlarını tamamen yıkmaya hazırlandıklarını açıkladı. Andruşçenko'nun açıklamasına göre işgalciler, sadece bombalama delili olan kısımları yıkıyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.