SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus ordusu, Donetsk bölgesinde bir termik santrale saldırdı

İşgalci Rus ordusu, Donetsk bölgesinde bir termik santrale saldırdı. Santralin hasar alması sonucu 3 maden ocağı ve binlerce insan elektriksiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus ordusu, Donetsk bölgesinde bir termik santrale saldırdı

Rus işgal güçleri, kış öncesinde Ukrayna’nın enerji altyapı tesislerini hedef almaya başladı. Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki bir termik santrali bombaladığı bildirildi. Saldırı sonucunda kömür madenleri ve binlerce abone elektriksiz kaldı.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun dün akşam Donetsk bölgesindeki bir termik santrale saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. Termik santralin hasar görmesi sonucu 2 kömür madeni ocağı ve 18 bin hane elektriksiz kaldı.

İŞGALCİLER HERSON'DA BİR TRAFOYU HEDEF ALDI

Bununla birlikte Rus işgal güçlerinin Herson bölgesinde bir trafoyu vurması sonucunda 4 yerleşim yerinin yani 7 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi. Yapılan açıklamada, " Zaporijjya, Sumı, Harkiv ve Çernigiv bölgelerindeki tüketicilerin bir kısmı da elektriksiz kaldı. Tamir ekipleri güvenlik durumunun izin verdiği yerlerde çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

RUSYA, BU KIŞ YİNE UKRAYNA’NIN ENERJİ ALTYAPISINA SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Bilindiği üzere Birleşik Krallık istihbaratı, Rusya'nın muhtemelen kış aylarında yine Ukrayna'nın enerji altyapı tesislerini hedef alacağını aktardı. İngiliz istihbaratı, son dönemde Ukrayna'ya karşı büyük füze saldırıları düzenlemeyen Rus ordusunun kış döneminde kritik altyapıları hedef almak için füze stokladığına işaret etmişti. İşgalci Rusya, geçen yıl sonbahar ve kış aylarında Ukrayna'nın enerji altyapısını bombalayarak büyük elektrik kesintilerine neden olmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.