SON DAKİKA
Hava Durumu

İkinci Ukrayna Barış Zirvesi Türkiye'de mi olacak?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ikinci Ukrayna Barış Zirvesi'nin "Küresel Güney" ülkelerinden birinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İkinci Ukrayna Barış Zirvesi Türkiye'de mi olacak?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Kıyiv’de görüşmesinin ardından Hint gazetecilere açıklamada bulundu. Zelenskıy, Türkiye, İsviçre, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerle iletişim halinde olduklarını bildirdi.

İkinci Ukrayna Barış Zirvesi'nin "Küresel Güney" ülkelerinde yapılmasının tercih edilebileceğini belirten Zelenskıy, "Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ikinci zirve için görüştüğümüz ülkeler olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

ZİRVE BİLDİRİSİNE HENÜZ KATILMAMIŞ BİR ÜLKEDE BARIŞ ZİRVESİ DÜZENLEYEMEYECEĞİZ

Zelenskıy, Hindistan'ın da zirveye ev sahipliği yapabileceğini ifade ederek "Ancak açık olmak isterim ki bu durum yalnızca Hindistan için değil, ikinci zirve için olumlu yaklaşımda olan herkes için geçerli. Zirve bildirisine henüz katılmamış bir ülkede Barış Zirvesi düzenleyemeyeceğiz." şeklinde konuştu.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Barış Zirvesi'nin ilki, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre’nin ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Zirve, 101 ülke ve uluslararası örgütün katılımıyla yapılmıştı. İsviçre'de tertip edilen zirvenin ardından sonuç bildirisi yayımlanmıştı. Zirveye katılım sağlayan çok sayıda ülke gıda güvenliği, enerji ve nükleer güvenliği ile savaş esirleri konusundaki karar doğrultusunda mutabık kalmıştı.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI MODİ  İLK KEZ UKRAYNA’DA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ilk Ukrayna ziyaretini 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirmişti. Modi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya gelmişti.  Görüşme sonucunda Ukrayna ile Hindistan arasında dört belge imzalanmıştı. İki ülke tıp alanını, tarımsal iş birliğini, insani ilişkileri ve kültürü kapsayan dört belge üzerinde anlaşmaya varmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.