SON DAKİKA
Hava Durumu

Harris, Ukrayna olmadan Putin ile görüşmeyecek

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, Ukrayna olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili olarak görüşmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Harris, Ukrayna olmadan Putin ile görüşmeyecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, ABD merkezli CBS News televizyonuna Ukrayna’ya ilişkin açıklamalar yaptı. Harris, Ukrayna'nın görüşmelere dahil edilmemesi halinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile savaşı sona erdirmek için müzakerelere girmeyeceğini belirtti. Harris, " Ukrayna'nın geleceğinde Ukrayna söz sahibi olmalıdır." dedi.

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’ı hedef alan Harris, “Trump, eğer başkan olsaydı, Putin şu anda Kıyiv'de oturuyor olurdu. Bunu açıklığa kavuşturalım. 'Ah, bunu ilk günden bitirebilirim' diyor. Bunun ne olduğunu biliyor musunuz? Teslim olmakla ilgili."  şeklinde konuştu.

Harris Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin soruya ise "Bu konular, eğer böyle bir durum olursa ele alınacak konulardır." yanıtını verdi.

HARRİS, ABD'NİN İLK KADIN BAŞKANI OLABİLECEK Mİ?

ABD kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu.” dedi. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirmişti.

ABD'nin mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 2024 Demokrat Parti Ulusal Kongresinde delegelerin desteğini alarak resmen Demokrat Parti başkan adayı oldu. Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump karşısında kazanması halinde Amerika'nın ilk kadın başkanı olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.