SON DAKİKA
Hava Durumu

Harkiv, kardeş şehir Gaziantep'e insani yardım gönderdi

Ukrayna'nın Harkiv kentinden kardeş şehir Gaziantep'e depremzedeler için 22 ton insani yardım malzemelerini taşıyan tır gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Harkiv, kardeş şehir Gaziantep'e insani yardım gönderdi

Türkiye'yi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü deprem bölgelerinde afetzedeler, felaketin izlerini silmeye çalışıyor.

Birçok ülke merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adana, Malatya, Adıyaman ve Elazığ'da şiddetli bir şekilde hissedilen depremlerin ardından Türkiye'ye yardım ulaştırıyor.

HARKİV KARDEŞ ŞEHİR GAZİANTEP'E 22 TON İNSANİ YARDIM GÖNDERDİ

Rus saldırıları altındaki Ukrayna, depremlerin ardından başsağlığı mesajı ileterek, Türkiye'ye insani yardım ve doğal afet ekibi gönderdi. Ukrayna'dan Türkiye'ye yeni bir  yardım tırı daha yola çıktı. Ukrayna'nın Harkiv kenti, kardeş şehir Gaziantep'e 22 ton insani yardım malzemesi gönderdi.

Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov, Anadolu Ajansına (AA) verdiği demeçte Harkiv ve Gaziantep'in kardeş şehir olduğunu hatırlattı. Harkiv'in Gaziantep'in yanında olduğunu belirten Terehov, "Bu şehirden çok güçlü yardımlar aldık. Şimdi zor günler yaşayan şehre yardım etme zamanıdır. Ukrayna halkı ve Harkiv, bugün Gaziantep'e gidecek insani yardımı topladı. Bu, dostane ilişkilerimizin iyi bir işaretidir" dedi. 

"YARDIMLARIN DEVAMI GELECEK"

Terehov, insani yardım malzemelerinin içinde gıda, hijyen ürünleri, kıyafet ve gerekli malzemelerin bulunduğunu belirterek, "Bu, bizim ilk yardımımız. Gaziantep Belediye Başkanı'yla iletişim halindeyiz ve gerekirse tekrar yardım toplayıp göndereceğiz" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.