SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 ülkelerinden Ukrayna'ya uzun vadeli askeri destek teminatı

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'ne katılan G7 ülke liderleri, işgalci Rusya'ya karşı Ukrayna'ya uzun vadeli askeri destek ve güvenlik garantisi sağlayacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 ülkelerinden Ukrayna'ya uzun vadeli askeri destek teminatı

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Liderler Zirvesi'ne katılan G7 ülkelerinin devlet ve hükumet başkanları, Ukrayna'nın işgalci Rusya ile mücadelesine destek amacıyla uzun vadeli askeri destek sağlama sözü verdi.

G7 ÜLKELERİNDEN UKRAYNA'NIN HAVA VE DENİZ KUVVETLERİNE DESTEK

Ayrıca Ukrayna'ya uzun vadeli güvenlik garantileri öngören bir ortak deklarasyon yayımlayan G7 ülkeleri, Ukrayna'nın hava ve deniz kuvvetlerinin modern silahlarla destekleneceğini açıkladı.

UKRAYNA'YA DESTEK DEKLARASYONU

G7 ülkelerinin yayımladığı deklarasyonda, "Ukrayna'yı savunma yeterliliğine sahip sürdürülebilir bir gücün güvence altına alınması ve gelecekteki Rus saldırganlığını caydırmak" ifadeleriyle Ukrayna'ya sağlanacak olan askeri desteğe vurgu yapıldı. G7'nin bu vaadi çerçevesinde Ukrayna'ya güvenlik desteği ve kara, hava ve deniz alanında modern askeri teçhizat sağlanacağı belirtildi.

"GÜVENLİK ZAFERİYLE DÖNÜYORUZ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ise deklarasyonu ülkesi açısından anlamlı bir güvenlik zaferi olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna delegasyonu evine, Ukrayna için, ülkemiz için, halkımız için, çocuklarımız için anlamlı bir güvenlik zaferi götürüyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden da G7 deklarasyonuyla ilgili olarak, "Bunun, Ukrayna'ya olan bağlılığımızı ifade eden güçlü bir açıklama olduğunu düşünüyorum. (Ukrayna) bugün özgürlüğünü savunurken geleceğini de yeniden kuruyor. Ne kadar sürerse sürsün yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.