SON DAKİKA
Hava Durumu

G7, Ukrayna adına Rus varlıklarına el koymaya hazırlanıyor

G7 ülkeleri, Ukrayna adına AB ve ABD'de bulunan Rus varlıklarına el koymayı ve Ukrayna'ya aktarmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7, Ukrayna adına Rus varlıklarına el koymaya hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Financial Times, 16 Aralık 2023 tarihinde Avrupa ve ABD'de yaklaşık 300 milyar ABD doları tutarındaki Rus devlet varlığı bir yılı aşkın süredir dondurduğunu ve  bu fonları Ukrayna'ya aktarmaya yaklaştığını açıkladı.

AB ve ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana bu parayı Ukrayna'ya aktarmak için kararlı bir adım atma konusunda tereddüt ediyor ancak durum değişiyor gibi görünüyor. Financial Times, neden olarak Ukrayna harcamalarının Batı'nın cebinden finanse edilmesindeki krizde yatmaktadır.

Fon aktarımını tetikleyen durum olarak, ABD ve AB'nin Ukrayna'ya yönelik finansman durumunun Kasım ve Aralık 2023'te kötüleşmesi ve bazı politikacıların tutumları nedeniyle Ukrayna'nın on milyarlarca dolar alamaması gösterildi.

AB'NİN YAKLAŞIMI RUS ŞİRKETLERİNİN KARLARINI KISMAYI AMAÇLIYOR

Financial Times, "ABD'li bir yetkili, Washington'un Rus egemenlik varlıklarının kullanımına ilişkin aktif görüşmelerde bulunduğunu ve karar vermek için kısa bir zaman çizelgesi olduğuna inandığını söyledi. Bunun olası bir G7 liderleri toplantısında tartışılabileceğini öne sürdüler" ifadesine yer verildi. AB'nin yaklaşımı öncelikli olarak Rus şirketlerinin kârlarını kısmayı amaçlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.