SON DAKİKA
Hava Durumu

Zaporijjya bölgesi kışın tamamen elektriksiz kalabilir

Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, Zaporijjya bölgesinin kışın tamamen elektriksiz kalabileceğini belirterek en kötü senaryoya hazırlandıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zaporijjya bölgesi kışın tamamen elektriksiz kalabilir

Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, Zaporijjya kenti ve bölgenin kış aylarında tamamen elektriksiz kalabileceğini aktararak bölge sakinlerine uzun vadeli elektrik kesintisine karşı hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

İvan Fedorov, Ukrayna televizyonunda bölgedeki enerji durumunu değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

Herkese elektriğin tamamen kesileceği gerçeğine hazırlıklı olmamız gerektiğini söylüyorum. Belki bu tür kategorik açıklamalarda bulunmamız insanların hoşuna gitmiyordur ama en kötüsüne hazırlanmamız gerek. En kötüsü olmazsa çok iyi olur.

Bölge yönetiminin gereken hazırlıkları yaptığını belirten Fedorov, “Uzmanların değerlendirmesine göre bölgedeki su pompalama istasyonları elektriksiz kalabilir. Bu yüzden bizim önlem alarak acil durumda onları besleyebilecek 2 jeneratör kurmamız gerekiyor. Ayrıca Zaporijjya şehri ve bölgedeki tüm büyük kazan dairelerine kojenerasyon üniteleri kurulacak. İlki bu yıl aralık ayında çalışmaya başlayacak.” dedi.

Ayrıca yetkili eğitim süreci ve tıbbi yardım sağlanması sürecinin aksatılmaması için okul ve hastanelere zaten uzun süre önce jeneratörlerin sağlandığını belirtti.

RUSYA UKRAYNA ENERJİ SİSTEMİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR

Bilindiği üzere işgalci Rusya hava saldırıları düzenleyerek Ukrayna’daki enerji tesislerini hedef alıyor. Ukrayna’nın enerji sisteminin büyük kısmı Rus ordusunun saldırılarında zarar gördü.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Mart 2024’te yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna'nın termik santrallerinin yüzde 80'ini yok ettiğini açıklamıştı.

Rusya'nın 22 Mart 2024 tarihinde, Ukrayna enerji altyapısına yönelik gerçekleştirdiği büyük ölçekli saldırı sırasında Rus ordusu, Zaporijjya’da bulunan Ukrayna'nın en büyük hidroelektrik santrali olan Dnipro Hidroelektrik Santralini vurdu. Ukrayna yetkilileri santralin ciddi hasar aldığını ve Dnipro Hidroelektrik Santrali'nin onarılmasının yıllar alacağını bildirdi. Daha sonra Rus saldırılarının hedefi Kaniv ve Dnister hidroelektrik santralleri oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.