SON DAKİKA
Hava Durumu

Estonya Başbakanı Kallas'dan Ukrayna'ya 4 yıllık destek garantisi

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Estonya'nın Ukrayna'ya önümüzdeki 4 sene boyunca gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 0.25'i oranında askerî yardım sağlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Estonya Başbakanı Kallas'dan Ukrayna'ya 4 yıllık destek garantisi

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, 8 Ocak 2023 tarihinde Estonya devlet ajansı ERR’ye verdiği demeçte, önümüzdeki 4 yıl süresince Estonya’nın Ukrayna'ya gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 0.25'i oranında askerî yardım sağlamaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakan Kallas, "Estonya'nın Ukrayna'nın zaferine katkısı önümüzdeki dört yıl içinde GSYİH'nın yüzde 0.25'i olacak. Her ülke yüzde 0.25 katkıda bulunursa, Ukrayna'nın bu savaşı kazanması için ihtiyacı olan şey budur" açıklamasını yaptı.

KAJA KALLAS, AVRUPA ÜLKELERİNİ DE DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

Kallas, Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer ülkeleri de aynı yolu izlemeye çağırdı. Kallas, Estonya'nın 2022'den bu yana Ukrayna'ya yaklaşık 500 milyon avro değerinde askerî yardım sağladığını da sözlerine ekledi. Kaja Kallas, "Bu aynı zamanda güvenliğimizi sağlamak için de gerekli" dedi.

Ayrıca önümüzdeki yıllarda Estonya, Ukrayna'nın yeniden inşası ve ilgili konulardaki ortak eylemler için yılda 14 milyon avro tahsis edecek. Kallas, birçok insanın savaşa alıştığını, demokratik ülkelerde kamuoyunun karar alma sürecini yavaşlattığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.