SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski AB Yüksek Temsilcisi Ashton: Ukrayna'yı Rusya'nın bir parçası olmaya zorlama arzusu kabul edilemez!

Eski AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş ile Ukrayna'yı ve halkını geri dönülemez şekilde kaybettiğini vurguladı. Ashton, Avrupa'ya çağrıda bulunarak desteklerin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski AB Yüksek Temsilcisi Ashton: Ukrayna'yı Rusya'nın bir parçası olmaya zorlama arzusu kabul edilemez!

Eski AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, gerçekleştirdiği bir röportajda Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılar ile Ukrayna'yı ve halkını geri dönülemez bir şekilde kaybettiğini ifade etti. Ashton, röportajında "Bir ülke sadece askeri olarak ele geçirilemediği için değil, aynı zamanda oradaki insanlar sizi dost değil saldırgan olarak gördüğü için de kaybediliyor." ifadelerini kullandı. 

UKRAYNA'YI RUSYA'NIN BİR PARÇASI OLMAYA  ZORLAMA ARZUSU KABUL EDİLEMEZ!

2009-2014 yılları arasında görev yapmış olan Ashton, tam ölçekli savaşın başlamasının ardından Ukraynalıların Rusya hakkında olumlu hiçbir şey düşünmediğini ifade ederken aynı zamanda Rusya'nın “Ukrayna'yı ya Rusya'nın bir parçası olmaya ya da sadece Rusya'ya bakmaya zorlama” arzusunun da kabul edilemez olduğunu vurguladı.

AVRUPA UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM ETMELİ

Ashton, aynı zamanda Avrupa'ya çağrıda bulundu. “Müzakerelerin ileriye dönük en iyi yol olduğuna inansanız bile Ukrayna'yı destekleyin.” ifadelerini kullanan Ashton, Ukrayna'nın mümkün olduğunca güçlü olması gerektiğini vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.