SON DAKİKA
Hava Durumu

Donetsk'te Rus saldırıları sebebiyle 164 bin Ukraynalı çocuk yerinden edildi

Donetsk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin, Rusya'nın başlattığı geniş çaplı işgal girişiminden bu yana 164 bini çocuk olmak üzere 1.3 milyondan fazla sivilin bölgeden tahliye edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donetsk'te Rus saldırıları sebebiyle 164 bin Ukraynalı çocuk yerinden edildi

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişiminden en çok etkilenen kesim çocuklar oldu. Ukrayna'nın doğusunda Rus saldırılarının ortasında kalan Ukraynalı çocukların can güvenliği tehlikesi ise oldukça yüksek. 

1.3 MİLYONDAN FAZLA SİVİL DONETSEK'TEN TAHLİYE EDİLDİ

Donetsk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin, geniş çaplı işgal girişiminin ilk günü olan 24 Şubat 2022'den bu yana sivillerin tahliyesi ile alakalı sayısal veri paylaştı. Ukrayna basını Ukrinform'a röportaj veren Filaşkin, "Tahliye sırasında her düzeydeki yetkililer, gönüllü gruplar ve bireylerle birlikte, 164 bini çocuk ve 42 bini engelli olmak üzere 1.3 milyondan fazla sivili başarıyla tahliye ettik" bilgisini verdi.

Filaşkin, savaş başlamadan önce Donetsk bölgesinde 1.9 milyondan fazla insanın yaşadığını ancak güncel verilere göre bölgedeki nüfusun 523 bin 600 olduğunu kaydetti.

Vladimir Putin yönetimindeki Rusya Federasyonu, Ukraynalı çocukları işgal altındaki bölgelere veya Rusya'ya kaçırarak uluslararası arenada tepkileri üzerine topluyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Ukraynalı çocukarın kaçırılmasından sorumlu olan Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında Mart 2023'te yakalama kararı çıkarmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.