SON DAKİKA
Hava Durumu

Dnipro füze saldırısı: 200 daire tamamen yıkıldı

İşgalci Rusya’nın, Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında 200’den fazla daire tahrip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dnipro füze saldırısı: 200 daire tamamen yıkıldı

İşgalci Rusya, 14 Ocak 2023 tarihinde Ukrayna'nın genelinde füze saldırısı gerçekleştirdi. Rus füzelerinden biri Dnipro kentindeki 9 katlı binayı vurdu. Füze saldırısında en az 44 kişi hayatını kaybetti. Binada yaşayan 25 kişi hala kayıp sayılıyor. Rus füzesiyle vurulan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kırılo Tımoşenko ile Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin ile birlikte dün akşam saatlerinde olay yerini inceledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tımoşenko, füze saldırısında zarar gören tüm insanlara yardım sağlamanın öncelikli görev olduğunu belirterek, “Kent ve bölge yönetimleri saldırıda zarar görenlere maddi destekte bulunacak. 200’dan fazla dairenin tamamen yok edildiğini anlıyoruz. Şu an en önemli görevimiz insanlar için kalacak yer sağlamak ve evin yenilenmesi konusunda yardım etmektir.” dedi.

 44 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Arama kurtarma çalışmaların 60 saatten uzun süredir devam ediyor. Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında 4’ü çocuk 44 kişi hayatını kaybetti ve 16’sı çocuk 79 kişi yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.