SON DAKİKA
Hava Durumu

Dnipro'daki saldırıdan 6 gün sonra bir cansız beden bulundu

İşgalci Rus birliklerin Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği 28 Haziran tarihli saldırının ardından enkaz çalışmaları kapsamında bir cansız beden buldu. Öte yandan işgalcilerin 3 Temmuz tarihli saldırısında hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kadın hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dnipro'daki saldırıdan 6 gün sonra bir cansız beden bulundu

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi devam ediyor. Vladimir Putin emrindeki işgalciler 28 Haziran ve 3 Temmuz 2024 tarihlerinde Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği saldırıda savunmasız sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. 

DNİPRO'DAKİ SALDIRILARDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

Arama-kurtarma çalışmaları kapsamında kentteki binanın enkaz çalışmalarında bir cansız beden bulundu. Böylelikle 28 Haziran tarihli saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı. Öte yandan işgalcilerin dün gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirmiş, 34 kişi ise yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralıların arasında bir kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İşgalcilerin 3 Temmuz tarihli saldırısında ölü sayısı 6'ya çıkmış oldu. 

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lısak konuyla ilgili olarak verdiği kapsamlı bilgide, "Dün gece, kurtarma görevlileri cuma günü Ruslar tarafından hasar gören Dnipro binasının enkazı altında bir kadının cesedini buldular. Bu, o saldırıda öldürülen üçüncü kişi. Dünkü saldırıda yaralanan 60 yaşındaki bir kadın ise hastanede öldü. Toplamda altı kişi öldürüldü." açıklamasını yaptı. 

Ayrıca Lısak, Dnipro'da 4 Temmuz'un yas ilan edildiğini duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.