SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın mevcut enerji durumunu açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna İyileştirme Konferansı’nda yaptığı konuşmada Ukrayna'nın Rusya'nın zarar verdiği enerji tesislerini müttefiklerinin yardımıyla kıştan önce onarabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın mevcut enerji durumunu açıkladı

Ukrayna İyileştirme Konferansı, 11 Haziran 2024 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de başladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), konferansta yaptığı açıklamada “Ukrayna'daki termik üretimin yüzde 80'i ve hidroelektrik üretiminin üçte biri Putin tarafından yok edildi. Ve bu onun terörünün sınırı değil.” ifadelerini kullandı.  

ENERJİ TESİSLERİ İÇİN EKİPMAN VE DOĞRUDAN MALİ DESTEK İSTİYORUZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Aynı zamanda kıştan önce restore edilebilecek tüm enerji tesislerinin hızlı ve ucuz bir restorasyonunu da hayata geçirmeliyiz. Bunu nasıl sağlayacağımızı biliyoruz. Sizden, devre dışı bırakılan enerji santrallerinizden ekipman ve doğrudan mâli destek istiyoruz. Bu, buradaki ve şu andaki duruma yanıt vermemize olanak tanıyacak. Normal yaşamı korumamıza olanak tanıyacak."  dedi.

Rusya'nın hava üstünlüğünde en büyük stratejik avantaja sahip olduğuna dikkat çeken Zelenskıy, Ukrayna’ya en az 7 Patriot savunma sisteminin sağlanması çağrısında bulundu.

2024 UKRAYNA İYİLEŞTİRME KONFERANSI (URC2024)

Almanya’nın başkenti Berlin’de 11-12 Haziran 2024 tarihli Ukrayna İyileştirme Konferansı bugün başladı. Konferans "Savunmada birlik. İyileşmede birlik. Birlikte daha güçlü" sloganı çerçevesinde gerçekleşecek. Avrupa Birliği (AB) üye ülkesinde düzenlenen ilk Ukrayna İyileştirme Konferansı olması açısından dikkat çekiyor.

GEÇEN YIL LONDRA'DA YAPILMIŞTI

Ukrayna İyileştirme Konferansı'nın (UCR2023) ilki, 21 Haziran 2023 tarihinde  Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da yapılmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy çevrim içi olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasında, "Biz, Ukrayna'yı koruyoruz ve bu sayede özgürlüğü de koruyoruz. Ukrayna'yı inşa ettiğimizde özgürlüğü de inşa edeceğiz. Ukrayna'yı inşa ederek bir ülkeden çok daha fazlasını inşa ediyoruz, bizim neslimizin yaşamında ve bizden sonra olacağı gibi bir dünya inşa ediyoruz." dedi. Ukrayna'nın yeniden inşasına değinen Zelenskıy, ülkeyi yeniden inşa etmenin ülkeyi, bölgeyi, kıtayı ve dünyayı inşa etmek olduğunu ve bunun küresel bir sorumluluk olduğunu dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırılarının Ukrayna tahılının önemini gösterdiğini vurgulayarak, "Gerçek enerji istikrarını garanti eden yeşil enerjidir. Ukrayna, kilit tedarikçilerden biri olabilir ve olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.