SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Ukrayna ilk balistik füzesini yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ülkesinin ilk balistik füzesini geliştirdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Ukrayna ilk balistik füzesini yaptı

Ukrayna, bir taraftan Rusya'nın 24 Şubat 2024 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimine karşı direnişini sürdürürken, bir taraftyan da savunma sanayisini geliştirmeye devam ediyor. Bu bağlamda Ukrayna, ilk balistik füzesini başarıyla üretti.

Bu önemli gelişmeyi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 27 Ağustos 2024 tarihindeki basın toplantısında duyurdu.

"SAVUNMA SANAYİMİZİ BU BAŞARIDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Ukrayna'nın başka hangi gelişmeleri var? Bu konuyu erken duyurmak istedim. İlk balistik füzemizin testleri başarılı geçti. Savunma sanayimizi bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. Ayrıca, füzeyle ilgili detay vermekten kaçınarak, bu bilginin halkın savunma sektöründeki çalışanların özverili çalışmalarını takdir etmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Zelenskıy, daha önce 24 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna'nın işgalci Rusya ordusuna karşı yeni bir silah olarak "Palyanitsa" adlı roket-drone ile ilk saldırıyı gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.